زمان باقی‌مانده تا پایان 80% تخفیف
جوانه گندم؛ فواید و عوارض

جوانه گندم؛ فواید و عوارض

جوانه گندم چیست؟

جوانه گندم بخشی از هسته گندم است که مسئول کمک به گیاه در تولیدمثل و تخم‌ریزی گندم جدید است. اگرچه جوانه گندم از اکثر محصولات گندم فرآوری‌شده حذف می‌شود، اما یک جزء مغذی اصلی در گندم کامل محسوب می‌شود. جوانه گندم، همراه با پوسته از محصولات گندم تصفیه شده (مانند محصولاتی که از آرد سفید تولید می‌شوند)، حذف می‌شود تا بتوان آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کرد. جوانه گندم به شکل‌های مختلف موجود است. از جوانه گندم خام می‌توان در تهیه پای‌میوه، ماست، بستنی و غلات گرم یا سرد استفاده کرد. همچنین پودر جوانه گندم می‌تواند جایگزین بسیار سالم‌تری برای آرد سوخاری باشد. از جوانه گندم می‌توان به عنوان یک افزودنی یا یک مکمل غذایی استفاده کرد.

جوانه گندم چه فوایدی دارد؟

کارشناسان معتقدند که جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذایی، ارزش غذایی بسیار خوبی دارد. این ماده غذایی منبعی عالی برای پروتئین‌های گیاهی، فیبر، چربی‌های سالم، منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است. همچنین جوانه گندم سرشار از ویتامین E است که یک ماده مغذی ضروری با خاصیت آنتی‌اکسیدانی محسوب می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که منابع طبیعی آنتی‌اکسیدان‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها بهترین گزینه هستند. برخی محققان معتقدند که جوانه گندم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامت سیستم قلبی-عروقی کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که غلات کامل می‌توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به فرد در حفظ وزن سالم کمک کنند. به‌علاوه شواهد کافی وجود دارد که نشان می‌دهد روغن جوانه گندم می‌تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. همچنین برخی ادعاهای اثبات نشده دیگر نیز درباره جوانه گندم وجود دارد که از بین آن‌ها می‌توان به جلوگیری از پیری زودرس پوست، تنظیم فشارخون، بهبود عملکرد مغز، کمک به هضم غذا و درمان علائم یائسگی اشاره کرد.

جوانه گندم چه عوارضی دارد؟

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باید از مصرف جوانه گندم اجتناب کنند؛ زیرا این ماده غذایی دارای گلوتن است. همچنین افرادی که رژیم کم‌کربوهیدرات دارند، باید مراقب میزان مصرف جوانه گندم باشند، زیرا یک فنجان از این ماده غذایی 60 گرم کربوهیدرات دارد. با توجه به این که روغن جوانه گندم سرشار از چربی تری‌گلیسیرید است، افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی مستعد بیماری قلبی، باید میزان مصرف خود را کنترل کنند. عصاره جوانه گندم می‌تواند در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی مانند اسهال، حالت تهوع، گازمعده و سرگیجه ایجاد کند. قبل از افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی خود،  بهتر است درباره مزایا و خطرات آن با پزشک خود مشورت کنید.

ارزش غذایی جوانه گندم چقدر است؟

ارزش غذایی 100 گرم جوانه گندم به صورت زیر است:
کالری: 386 کیلوکالری
کربوهیدرات: 50.5 گرم
فیبر: 15.3 گرم
شکر: 7.9 گرم
چربی: 10.8 گرم
امگا 3: 0.82 گرم
امگا 6: 5.9 گرم
پروتئین: 29.5 گرم
همچنین میزان ویتامین و مواد معدنی موجود در 100 گرم جوانه گندم براساس درصد نیاز روزانه یک بزرگ‌سال به شکل زیر است:
ویتامین B1 (تیامین): 139 درصد
ویتامین E (ای): 107 درصد
ویتامین B9 (فولات): 89.3 درصد
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 64.3 درصد
ویتامین B6 (پیریدوکسین): 57 درصد
ویتامین B3 (نیاسین): 35.7 درصد
ویتامین B4 (کولین): 32 درصد
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): 28.6 درصد
ویتامین C (ث): 7 درصد
ویتامین K (کا): 3.6 درصد
منگنز: 878 درصد
روی: 153 درصد
سلنیوم: 121 درصد
فسفر: 93 درصد
منیزیم: 78.6 درصد
مس: 71.4 درصد
آهن: 50 درصد
پتاسیم: 21.5 درصد
کلسیم: 3.6 درصد

اشتراک‌گذاری:

لینک کوتاه مقاله:
https://binda.ir/sl/218259

شاید این مقالات هم برایتان مفید باشد

یبوست و راه‌های درمان آن

یبوست و راه‌های درمان آن

اگر شما هم یکی از میلیون‌ها انسانی هستید که با یبوست مزمن زندگی می‌کنند، می‌دانید که...

ادامه مطلب
همه چیز درباره ویتامین C

همه چیز درباره ویتامین C

ویتامین C یک ماده مغذی حیاتی برای سلامتی است. این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان است و به...

ادامه مطلب
درمان خانگی سفیدی مو

درمان خانگی سفیدی مو

موهای انسان یک چرخه طبیعی از بین رفتن و سپس بازسازی شدن را طی می‌کند. با افزایش سن،...

ادامه مطلب
نظرات کاربران

هنوز نظری برای این مقاله ثبت نشده است. شما می‌توانید از طریق فرم زیر اولین نظر را ثبت کنید.

نظر دهید
جستجو در بین مقالات