زمان باقی‌مانده تا پایان 80% تخفیف
فواید آب پیاز برای مو

فواید آب پیاز برای مو

قبلاً در مقاله‌ای دیگر 15 ماده غذایی مفید برای مو را معرفی کردیم. در این مقاله قصد داریم فواید آب پیاز برای مو و نحوه استعمال آن را بیان کنیم. اگرچه پیاز معمولاً به دلیل بوی قوی‌اش شناخته می‌شود، اما زمان آن رسیده است که به دلیل دیگری نیز شناخته شود؛ کمک آن به مراقبت از مو. محققان دریافته‌اند که خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی پیاز ممکن است به رشد مو یا بهبود ظاهر آن کمک کند. آب پیاز یک داروی شناخته شده برای سلامت مو، به ویژه برای ریزش مو است که چندین دهه است به‌عنوان یک درمان خانگی استفاده می‌شود. اگر از این خاصیت تعجب کرده‌اید و مایل به کسب اطلاعات بیشتر هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تقویت رشد مو

برخی محققان به منظور بررسی توانایی پیاز در بهبود رشد مو، شامپوی پیاز را طی مراحل زیر ساختند:

  • جمع‌آوری 100 گرم پیاز تازه
  • برش دادن آن‌ها به قطعات کوچک
  • خرد کردن پیاز به قطعات کوچک‌تر با استفاده از غذاساز
  • فیلتر کردن عصاره پیاز با ریختن پیاز خرد شده روی یک پارچه توری
  • افزودن عصاره پیاز به شامپوی طبیعی روغن نارگیل، کرچک و اکالیپتوس

آن‌ها متوجه شدند که وقتی این شامپو به مدت 5 دقیقه روی پوست استفاده می‌شود (بسیار طولانی‌تر از شامپوی معمولی)، این ترکیب باعث تحریک پوست نمی‌شود. آن‌ها همچنین دریافتند که شامپوی پیاز خواص زیر را داراست:

  • فراهم‌سازی مواد مغذی بیشتر و تغذیه بهتر فولیکول‌های مو
  • مرطوب‌سازی مو و پوست سر خشک
  • تقویت رشد مو

در صورت تمایل می‌توانید از همین فرآیند برای اضافه کردن عصاره پیاز به شامپوی خود استفاده کنید. نگران بوی تند پیاز نباشید؛ محققان از عطرها و مقدار کمی آب‌لیمو برای از بین بردن بو استفاده کردند. بدین ترتیب پس از استفاده اثری از بوی پیاز نبود.

معکوس کردن روند سفیدی مو

بسیاری از درمان‌های خانگی نوید می‌دهند که عصاره پیاز می‌تواند به کاهش موهای سفید کمک کند. ایده پشت این درمان‌های خانگی این است که پیاز حاوی ترکیب آنتی‌اکسیدانی به نام کاتالاز است که به کاهش پراکسیدهیدروژن در ریشه مو کمک می‌کند. تصور می‌شود که این کار از سفید شدن موها جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید این درمان خانگی را امتحان کنید، می‌توانید هر یک از دستورالعمل‌های زیر را سه تا چهار بار در هفته به کار ببرید:
دستورالعمل 1
3 قاشق چای‌خوری آب پیاز را با 2 قاشق چای‌خوری آب‌لیمو ترکیب کنید.
مخلوط حاصل را تا حد امکان به موها و پوست سر بمالید.
پس از 30 دقیقه سر خود را با شامپوی ملایم بشویید.
دستورالعمل 2
یک پد پنبه‌ای را در آب پیاز معمولی آغشته کنید.
آن را روی پوست سر خود بمالید و ماساژ دهید.
پس از 15 دقیقه سر خود را با شامپوی ملایم بشویید.

تسکین پوست سر خشک و خارش‌دار

خواص ضدالتهابی پیاز ممکن است به تسکین خارش پوست سر کمک کند. همچنین می‌توانید عصاره پیاز را با سایر مواد طبیعی ترکیب کنید تا پوست سرتان آرام شود. برخی از ترکیباتی که می‌توانید استفاده کنید، عبارت‌اند از:

  • 2 قاشق غذاخوری آب پیاز و نصف قاشق غذاخوری عسل خام
  • 3 قاشق چای‌خوری آب پیاز و 1 قاشق چای‌خوری روغن زیتون
  • 3 قاشق غذاخوری آب پیاز، 5 قاشق چای‌خوری روغن نارگیل و 1 قاشق چای‌خوری آب‌لیمو

می‌توانید یکی از این ترکیب‌ها را روی پوست سر خود بمالید و پس از 20 تا 30 دقیقه آن را با یک شامپوی ملایم بشویید.

جلوگیری از ریزش مو

علم نشان می‌دهد که راه‌های زیادی وجود دارد که آب پیاز می‌تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. برای مثال پیاز سرشار از گوگرد است که بدن به آن نیاز دارد. گوگرد در آمینواسیدها که اجزای پروتئین هستند، یافت می‌شود. پروتئین‌ها و به‌ویژه کراتین که غنی از گوگرد است، برای رشد موهای قوی مورد نیاز است. هنگامی که آب پیاز به مو و پوست سر اضافه می‌شود، می‌تواند گوگرد اضافی برای حمایت از موهای قوی و ضخیم را فراهم کند، بنابراین از ریزش مو جلوگیری کرده و رشد مو را تقویت می‌نماید. گوگرد پیاز همچنین ممکن است به تولید کلاژن کمک کند. کلاژن به‌نوبه خود به تولید سلول‌های پوستی سالم و رشد مو کمک می‌کند. همچنین اعتقاد بر این است که پیاز ممکن است گردش خون را تقویت کند. استفاده از آب پیاز روی مو و پوست سر می‌تواند خون‌رسانی به فولیکول‌های مو را افزایش دهد که به‌نوبه خود رشد مو را بهبود می بخشد. لازم به ذکر است که آب پیاز را نباید درمانی برای بیماری‌های ریزش مو در نظر گرفت. این ماده می‌تواند به تحریک و محافظت از رشد موهای فعلی کمک کند. برای این نوع بیماری‌ها تنها درمان موفق پیوند مو است.

رفع شوره سر

آب پیاز دارای خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی است، به همین دلیل است که برخی از کارشناسان طب سنتی از آن به‌عنوان یک درمان عفونت یاد می‌کنند. بسیاری از مردم شوره سر را به دلیل قارچی به نام مالاسزیا فورفور تجربه می‌کنند، بنابراین خواص ضدقارچی پیاز قطعاً می‌تواند به‌عنوان یک مبارزه‌کننده برای رفع شوره سر مفید باشد. از آنجایی که تحقیقات زیادی در مورد این خاصیت پیاز وجود ندارد، یک درمان برای شوره سر متوسط تا شدید محسوب نمی‌شود؛ اما اگر پوسته‌های گاه‌به‌گاه دارید، می‌توانید آب پیاز را روی پوست سر خود بمالید. همچنین می‌توانید آب پیاز را با مواد بالقوه مبارزه با شوره سر ترکیب کنید و استفاده نمایید. برای این منظور می‌توانید هریک از دستورالعمل‌های زیر را انجام دهید:
دستورالعمل 1
2 قاشق غذاخوری تخم شنبلیله را آسیاب کرده و درون 2 قاشق غذاخوری آب پیاز خیس کنید و آن را به صورت خمیر درآورید. سپس به‌مدت 30 دقیقه روی پوست سر خود بمالید و در پایان آن را بشویید.
دستورالعمل 2
2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا و 3 قاشق غذاخوری آب پیاز را مخلوط کنید و به‌مدت 10 دقیقه روی پوست سر خود بمالید. سپس آن را بشویید.
اگر موهای شما پس از استفاده از آب پیاز بدبو می‌شود، می‌توانید برای شست‌وشوی آن‌ها از یک شامپوی ملایم و سرکه سیب استفاده کنید. برای این کار 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در 1 فنجان آب بریزید و پس از پایان دوش گرفتن، محلول را روی موهای خود بریزید.

مرطوب‌سازی و احیای موهای خشک و شکننده

پیاز حاوی ترکیبات زیادی است که ممکن است به تقویت موهای خشک و آسیب‌دیده کمک کند. به عنوان مثال می‌توان به فلاونوئیدهایی مانند کائمفرول و کوئرستین اشاره کرد که دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و گشادکنندگی عروق (رگ‌های خونی) هستند و به افزایش جریان خون در پوست سر کمک می‌کنند. با توجه به اینکه خواص عصاره خانگی پیاز از انواع تجاری آن بسیار بیشتر است، اکیداً توصیه می‌شود از نوع خانگی آن استفاده کنید؛ ولی اگر تهیه آن در خانه برایتان دشوار است، می‌توانید از شامپوهای دارای این خاصیت استفاده کنید.

درمان طاسی موضعی

طاسی موضعی یک بیماری مو است که باعث ریزش مو به صورت تکه‌ای می‌شود. یک مطالعه اثربخشی استفاده از آب پیاز را برای درمان طاسی موضعی آزمایش کرد. محققان از یک گروه از افراد خواستند دو بار در روز آب پیاز را به پوست سر خود بمالند؛ در حالی که گروه دیگر از آب لوله‌کشی برای شست‌وشو استفاده می‌کردند. پس از 6 هفته، 86.9 درصد از افرادی که آب پیاز مصرف کردند، متوجه رشد موی بیشتری شدند؛ در حالی که تنها 13 درصد از گروه آب لوله‌کشی متوجه رشد مو شدند. محققان به این نتیجه رسیدند که آب پیاز می‌تواند درمان خوبی برای طاسی موضعی باشد.

عوارض جانبی احتمالی استفاده از آب پیاز

استفاده از آب پیاز برای مو تقریباً بی‌خطر است؛ اما اگر به پیاز حساسیت دارید، نباید از آب آن برای موهای خود استفاده کنید. حتی در میان کسانی که حساسیت ندارند، آب پیاز می‌تواند برای پوست کاملاً سوزاننده باشد. عوارض جانبی ممکن است شامل قرمزی و خارش بشود که به قدرت محلول شما بستگی دارد. مخلوط کردن آب پیاز با یک نرم‌کننده مانند آلوئه‌ورا یا روغن نارگیل ممکن است از این امر جلوگیری کند. اگر به خوردن پیاز حساسیت دارید، استفاده از پیاز روی پوست ایده خوبی نیست؛ زیرا ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک بیشتر در شما بشود. همچنین اگر پوست حساسی دارید، ممکن است آب پیاز آن را تحریک کند. نکته کلیدی لازم به تذکر این است که آن را برای مدت طولانی روی پوست خود نگه ندارید. مانند هر محصول یا درمان دیگری، اگر عصاره پیاز شما را تحریک می‌کند، استفاده از آن را متوقف کنید. همچنین برخی داروها (مانند آسپرین) می‌توانند حساسیت فرد را به آب پیاز روی پوست افزایش دهند. اگر در مورد تداخلات نگران هستید، ابتدا یک آزمایش پوست انجام دهید یا با پزشک خود مشورت کنید.

نتیجه‌گیری

آب پیاز یک درمان خانگی مطمئن، طبیعی و مقرون‌به‌صرفه است که می‌تواند برای موهای شما عالی باشد. بسیاری از مردم گزارش کرده‌اند که استفاده از این ماده ضخامت مو را بهبود می‌بخشد، رشد آن را تحریک می‌کند و حتی رشد جدید را در هنگام مقابله با ریزش مو بازسازی می‌کند. با این حال، آب پیاز درمانی برای اختلالات مرتبط با ریزش مو نیست. علاوه بر آب پیاز مواد غذایی دیگری هم برای مو مفیدند. برای آشنایی با آن‌ها مقاله 15 ماده غذایی مفید برای مو را مطالعه نمایید.

اشتراک‌گذاری:

لینک کوتاه مقاله:
https://binda.ir/sl/454840

شاید این مقالات هم برایتان مفید باشد

۱2 راه برای نوشیدن آب بیشتر

۱2 راه برای نوشیدن آب بیشتر

حدود 70 درصد از حجم بدن را آب تشکیل می‌دهد. به همین دلیل نوشیدن مقدار کافی از آن برای سلامتی،...

ادامه مطلب
15 فایده انار

15 فایده انار

انار یکی از سالم‌ترین میوه‌های روی زمین است. این میوه حاوی طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی...

ادامه مطلب
12 روش کاهش استرس

12 روش کاهش استرس

در دنیای فعلی بسیاری از افراد هر روز با استرس دست و پنجه نرم می‌کنند. مسائل خانوادگی، کار،...

ادامه مطلب
نظرات کاربران

هنوز نظری برای این مقاله ثبت نشده است. شما می‌توانید از طریق فرم زیر اولین نظر را ثبت کنید.

نظر دهید
جستجو در بین مقالات